ODAMIZIN TARİHÇESİ
Odamız Sivas' ta 1 Nisan 1972 tarihinde"Sivas Elektrikçiler Derneği" adı altında kurulmuştur. 1991 Yılında meslek kuruluşlarının 507 Sayılı Kanun uyarınca oda statüsüne geçmesiyle Sivas Elektrikçiler Odası ismini almıştır. Daha sonra 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu yürürlülüğe girmesiyle ana sözleşme değişikliği ile odamızın adı Sivas Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası olmuştur.
Son olarak 05 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Olağan Genel Kurulumuzda oda üye salt çoğunluğunun kararı ile Ticaret Bakanlığının yayınladığı sektör başlığımıza uygun olarak SİVAS ELEKTRİKÇİLER ELEKTRONİKÇİLER BİLGİSAYARCILAR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI olarak oda unvanımız değişmiştir.
Odamıza Kayıtlı Başlıca Meslek Dalları Şunlardır;
Asansör Kurulum, Bakım ve Onarım
Beyaz Eşya Onarımı ve Ticareti
Bilgisayar Destekli Baskı ve Grafik İşleri
Bilgisayar Servis ve Ticareti
Cep Telefonu Satış ve Tamir Bakım
Elektrik Proje Hazırlama
Elektrik Tesisatçılığı
Elektrikli Ev Aletleri Tamir Bakım ve Servisleri
Elektronik Alet Tamiri ve Ticareti
E-Ticaret Faaliyetleri
Film, Müzik Marketler
Fotoğrafçılık
Güvenlik Sistemleri Hizmetleri
Motor ve Bobinaj Tamir, Bakım
Oto Elektrikçiliği
Yazılım, Tasarım ve Programlama Faaliyetleri
ODANIN TANIMI ve ÜST KURULUŞLAR
Esnaf ve sanat sahipleri ile bunların yanlarında çalışanların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak,mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak meslek mensuplarını birbirleri ile ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak maksadı ile kurulan kamu kurumu niteliğinde, tüzel kişiliğe sahip meslek kuruluşlarına Esnaf ve Sanatkarlar Odası denir. Sivas Elektrikçiler Elektronikçiler Bilgisayarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası da bu amaçla kurulmuş olup üyelerine hizmet vermektedir. Odamız üyelerimizle kamu kuruluşları ve özel kuruluşlar arasında birlikteliği sağlamak üyelerimizin sicilini tutmak, bağ-kur, çıraklık, kalfalık eğitimi ile ilgili çalışmaları yapmak, üyelerimiz ile iş sahipleri arasındaki anlaşmazlıklara müdahale edilip çözüm bulmak, uyulması zorunluluğu mesleki kararlar almak, bakanlıkça bağlı bulunduğu birlik,federasyon,konfederasyon tarafından verilecek emir ve talimatlara uymak,oda üyelerini resmi makamlara verilecek her türlü evraklarını düzenlemek başlıca görevleridir.